Syventävät rutiinit

Syventävät rutiinit

Avainsanat
SEERUMI KUORINTA NAAMIO TEHOHOITO SYVÄVAIKUTUS KOHDISTETTU TEHO IHO-ONGELMAT
Ekohoitola Marlena, Kuopio
Pintakuiva sekaiho on Suomen yleisin ihotyyppi. Sen hoitamisen keskiössä on tasapainotus. Iho kaipaa syväkosteutusta seerumin avulla ja viikoittaista syväpuhdistusta kuorinnalla sekä naamiolla. Näin saat balansoitua ihon kunnon vaihtelevuuden helposti.

Kun mikään ei riitä - ihon tehohoito

Aikaisemmin opittu, kolmen vaiheen arkihoitaminen ylläpitää ihon normaaleja toimintoja. Ihon pinta pysyy puhtaana, hengittävänä ja joustavana.

Ennemmin tai myöhemmin elämäämme tulee muutoksia joihin iho reagoi helposti. Voimme huomata esimerkiksi kasvavan stressin ihon toimintojen aktivoitumisena (rasvoittuminen) tai reaktiivisuuden kasvamisena (herkistyminen). Viisas kehomme tietää jo ennen meitä, että nyt olisi aika hidastaa. Toimet mukautua muutoksiin ovat tärkeitä myös ihonhoitamisessa. On hyvä oppia tunnistamaan, milloin kaapista kannattaa kaivaa esiin pullo kohdistettua tehoa seerumin, kuorinnan ja naamion muodossa. Kun tunnistat ongelman ihossasi, voit hankkia sen hoitamiseen sopivan hoidon. Tuotteen teho yhdistettynä rentouttavaan ja hemmottelevaan rutiiniin kääntää kelkan nopeasti.

Lue alta mitä nämä toimenpiteet ovat, tarkoittavat ja miten valita tuotteet omalle iholle.

Seerumi

Rakkaalla lapsella on monta nimeä: seerumi, ampulli, boosteri, tehotippa, eliksiiri, hoito- tai öljyseerumi. Kaikkea näitä yhdistävä tekijä on koostumus. Nämä tuotteet ovat aktiiviaineiltaan suunniteltu imeytymään syvemmälle ihoon ja tämä saavutetaan pienentämällä tuotteen molekyylejä. Muutama pisara voi sisältää enemmän tehoja kuin kaikki muut ihonhoitorutiinissa käyttämäsi tuotteet yhteensä. Tämän vuoksi pienellä määrällä saavutetaan suuri teho. Voit ajatella, että seerumi tekee (melkein) kaiken työn puolestasi. Tunnustele ja tutki mitä ihollasi tapahtuu, valitse kohdistettua tehoa sekä kaipaamiasi tuloksia. Kun muistat sivellä tuotetta ihollesi säännöllisesti, voit vain nauttia tuloksista. On suositeltavaa käyttää seerumi hoitoveden ja kasvovoiteen kaverina, kuuriluontoisesti täydentämään hyvää perusihonhoitoa.

Miten valita oikeanlainen seerumi?

Valitse seerumi aina ihosi sen hetken tarpeiden mukaan. Kuten luonto muuttuu jatkuvasti, on ihosi myös elävä ja uudistuva samalla tavalla. Vaihtelevat vuodenajat ovat Suomessa pääsääntöinen ihonhoitorutiinien muutoksen syy. Myös yleisesti naisen hormonitoiminta sekä ikääntyminen tai stressi ovat tyypillisiä ihon tasapainon heiluttelijoita. Tarvitset siis buustausta iholle erilaisina aikoina ja erilaisissa elämäntilanteissa. Koska tehoseerumeja käytetään kuuriluontoisesti, on siis hyvä välillä vaihtaa tuotetta. Oikean seerumin valinta on myös avainasemassa iho-ongelmien ennaltaehkäisyissä.

Kuivuus, tuo ikuinen haaste ihoillamme

Pintakuivuus on itsepintainen ongelma, jota vastaan saamme työskennellä toistuvasti. Kosteuttavat ja tasapainottavat seerumit ovatkin tuotteita, jotka sopivat hyvin jatkuvaan käyttöön. Kosteuttava seerumi kannattaa ottaa jo hyvissä ajoin käyttöön silloin, kun tiedämme että ilmankosteus vähenee tai ilma on kylmentymään päin.

Tunnistat kosteuden kaipuun siitä, kun ihoa kiristää ja mikään voide tai kasvovesi ei tunnu riittävän. Ihosi pinta tuntuu karhealta ja siihen syntyy pientä tukkeumaa tai mustapäätä. Tukkeutuminen on todella yleinen ihon kuivumisen merkki pienien juonteiden ilmestymisen ohella. Pintakuivuuteen ja tukkoiseen ihoon suosittelemme syväkosteuttavaa Unna Nordicin Pihla-seerumia. Pihla sisältää mm. pienimolekyylistä hyaluronihappoa, joka sitoo iholle tehokkaasti kosteutta. Pienen molekyylikokonsa ansiosta se pystyy imeytymään voiteita ja useita seerumeitakin syvemmälle. Pihla, kuten muutkin Unnan tuotteet ovat tehty veden sijaan kosteuttavaan koivunmahlapohjaan. Tämä Suomen luonnosta saatava eliksiiri on täynnä hivenaineita ja vitamiineja. Toinen suomalainen raaka-aine tässä tuotteessa on kaurauute, joka rauhoittaa kuivuudesta kärsivää ja punoittavaa ihoa.

Jos kaipaat rauhoitusta sekä kosteutusta ja ihosi vaatii mahdollisimman hellävaraista, mutta tehokasta tuotetta, suosittelemme BTB13 SOS -seerumia. Tämä sopii myös ongelmaihoille ja on tuote, joka pelastaa haastavavankin ihon tilan.

Ikääntymisen merkit

Ikääntymisen muutokset ovat ihossamme väistämättömiä, mutta ihon säännöllinen hoitaminen ennaltaehkäisee ja viivästyttää niitä. Kun kaipaat eloa ja energiaa ihollesi kannattaa valita seerumi missä on todellista potkua ja aktivoivia ainesosia. Voit huoletta käyttää anti-age tuotteita kuuriluontoisesti jo 35-vuotiaasta alkaen, koska ikääntymisen merkkejä voi ennaltaehkäistä. Aikaa vastaan taisteleviin seerumeihin lisätään aineosia, jotka aktivoivat ihoa itseään toimimaan paremmin. C-vitamiini on yksi tehokkaimpia ihon omaa kollageenin tuotantoa edistäviä superaineita. C-vitamiinia löydät rutkasti Unna Nordicin Taimista.

Fermentoinnin eli raaka-aineiden maitohappokäymisen aikana syntyy entsyymejä sekä maito- ja aminohappoja. Ne parantavat ihon uusiutumista sekä vauhdittavat kollageenin muodostumista. Fermentoidut raaka-aineet ovat myös tehokkaampia, koska käsittely moninkertaistaa raaka-aineiden sisältämien antioksidanttien määrän ja pilkkoo ne paremmin imeytyvään muotoon. Fermentoituja raaka-aineita löydät esimerkiksi Ainasta.

Kollageenitehohoito kiinteyttää

Anti-age vaikutusta eli siloisempaa ihon pintaa, heleyttä sekä ravinteita kaivatessasi suosittelemme sinulle Unna Nordic Aina Collagen Boosterin. Ainan teho perustuu fermentoidun granaattiomenauutteen ihon kollageenintuotantoa aktivoivaan vaikutukseen. Seerumi sisältää myös C-vitamiinipitoista ruusunmarjauutetta. Käytä Ainaa kuuriluontoisesti, yksi pullollinen putkeen. Saat anti-age ominaisuuksien lisäksi kosteutta ihoosi koivunmahlalla sekä kirkkautta raparperiuutteella.

C-vitamiinibuusteri heleyttää

Tukkoisen ja samean ihon pelastaja on kirkastava Unna Nordic Taimi -C-vitamiinihoito. Taimi on ennennäkemätön tehokuuri, jossa C-vitamiini pitoisuus on markkinoiden vahvimpia. Saat tuoreen tuotteen aina käyttöösi, koska Taimi sekoitetaan itse. C-vitamiini on hyvin herkkä raaka-aine ja pysyy tässä tapauksessa aktiivisena sekä tehokkaana 6 viikkoa sekoittamisen jälkeen. Kuuri kirkastaa ja aktivoi ihoa voimakkaasti. Se saa pienet tukkeumat ja mustapäät häviämään säännöllisen käytön aikana. Erinomainen kirkastaja myös "masknen" eli maskiaknen hoidossa. Muista, että Taimin aikana on tarpeen käyttää kosteuttavaa hoitovettä rinnalla, jotta iho ei pääse suuren C-vitamiinipitoisuuden takia kuivumaan. Tämä supertuote on tehokirkastusta kaipaavalle!

MUISTA! Seerumit ovat usein niitä tuotteita, joiden aktiiviaineiden vaikutukset eivät välttämättä näy välittömästi iholla. Syvävaikutteisia tuotteita tulee käyttää pitkäjänteisesti. Poikkeuksena ihoa välittömästi kosteuttavia ainesosia kuten hyaluronihappoa sisältävät seerumit. Useimpien aktiiviaineiden vaikutuksen havaitsemiseen tarvitaan pidempää käyttöä. Tavallisesti uuden tuotteen vaikutukset näkyvät iholla muutaman viikon tai kuukauden kuluessa. Vaikka säännöllisellä hoitamisella huomaa jo pieniä muutoksia ihon tuntumassa viikon tai parin jälkeen, ei seerumeiden käyttöä myöskään kannata lopettaa välittömästi. Ongelman ratkettua, ne auttavat sinua säilyttämään ja ylläpitämään ihon hyvinvointia jatkossakin.

Näin käytät seerumia

Seerumin paikka on ihonhoitorutiinissa toisena, kasvoveden jälkeen. Seerumia annostellaan yleensä muutamasta pisarasta (pipetti) yhteen pumppaukseen, riippuen pakkauksesta. Levitä tai taputtele tuote ihollesi ja jatka ihonhoitorutiinia kasvovoiteella. On suositeltavaa levittää kaikki tuotteet suht' peräkkäin. Kasvovesi kuljettaa seerumia ja seerumi kuljettaa voidetta syvemmälle ihoosi. Voide ja kasvoöljy myös lukitsevat seerumin ihoon. Hyödynnä myös siis nämä aspektit ihonhoidossa. Seerumin käytön aloittaminen saattaa aiheuttaa alkuun muutamia näppyjä tai epäpuhtauksia. Älä huoli, tämä on ihon normaali puhdistautumisreaktio ja menee ohi pian. Jatka vain tuotteen käyttöä ja nauti uudistuneesta ihostasi.

Unna-nordic---taimi-vitamin-c-treatment---06
Taimin käyttötapa tekee siitä ammattitasoista kotihoitoa. Kaada C-vitamiinijauhe pussista pipettipulloon ja ravista hyvin. Levitä Taimi-hoitoseerumia ihon puhdistuksen jälkeen aamuin ja/tai illoin n. 3-5 tippaa kasvoille ja kaulalle.

Kuorinta ja naamio

Ihon tehohoitoon kuuluu myös kasvojen kuorinta ja kasvonaamiot. Kosmetiikka-alalta löytyy lukemattomia erilaisia kasvonaamioita ja kuorintoja. Vaikutusperiaatteet ovat kuitenkin aika lailla samat. Tutustu niihin alla olevista osioista ja pääset hienoon alkuun ihosi tehohoitamisessa.

Ihon toiminta

Kasvojemme iho uusiutuu ja hilseilee luonnostaan koko ajan. Ihon pintaan nousee uusiutumisen tuloksena kuollutta solukkoa, joka lopulta hilseilee pois. Normaalisti iho uusiutuu noin neljässä viikossa, mutta ikääntymisen myötä tämä uusiutuminen hidastuu. Ihon pinnalle kertyy kuollutta ihosolukkoa, joka saa aikaa mm. pintakuivuutta, juonteita sekä tukkeutumista.

Kuorinta

Kuoriminen poistaa ihon pinnalta tätä kuollutta ihosolukkoa. Haluamme ns. avittaa ihon luonnollista hilseilyprosessia, joka ikääntymisen vuoksi hidastuu. Kuollut pintasolukko voi tehdä ihon pinnasta karhean ja samean. Kuorimalla aktivoimme myös uudistumisprosessia ja iho kirkastuu huomattavasti. Kuorinta onkin usein nopein tapa saada uutta hehkua iholle sekä se parantaa ihonhoitotuotteiden imeytymistä.

Entsymaattiset kuorinnat

Entsymaattiset kuorinnat ovat luonnonkosmetiikassa hyvin yleisiä. Ne sisältävät luontaisia entsyymejä esim. papaijasta tai ananaksesta, jotka hellävaraisesti irrottavat ihon pinnalta kuollutta ihosolukkoa. Nämä ovat usein paras vaihtoehto reagoivalle ja herkälle iholle, sillä ne harvoin ärsyttävät ihoa. Entsyymikuorinnat levitetään aina puhtaalle, kuivalle iholle ja annetaan vaikuttaa valmistajan ohjeiden mukaan. Vaikutusajan jälkeen huuhtele tuote pois runsaalla vedellä. Ihonhoitorutiini jatkuu kuorinnan jälkeen naamiolla tai normaalisti: hoito-/kasvovesi, seerumi ja kasvovoide.

Herkkä ja reagoiva iho

Marlenan ekokosmetologien suositus hellävaraiseen kuorintaan on Ekopharman Herukka entsymaattinen kuorinta, joka on kirkastava ja heleyttävä hoito iholle. Kuorivana ainesosana tuotteessa on papaijauute, joka sopii erinomaisesti vaativankin ihon kuorintaan. Kuorinnassa on lisänä ihoa hoitavaa ja antioksidanttista mustaherukan marjauutetta sekä ihon väriä kirkastavaa persiljauutetta.

Tehokkailla trendeillä kirkkaampi iho

Tämän päivän suosituimpia kuorintoja ovat erilaiset happokuorinnat. Nämä luonnollisia happoja sisältävät kuorinnat ovat tehokkaita, mutta lempeitä ihollesi. Kotona käytettävissä tuotteissa happojen pitoisuudet ovat matalia, eikä niillä voi tehdä peruuttamatonta hallaa ihollesi. Suositeltuja vaikutusaikoja tulee noudattaa ja käyttäessä kannattaa tunnustella omia tuntemuksia.

Erilaiset hapot ihon kuorinnassa

AHA-hapot eli alfahydroksihapot ovat happoja, joita saadaan mm. maidosta, sokeriruo´osta sekä erilaisista marjoista ja hedelmistä. AHA-happoja on eri voimakkuuksia ja glykolihappo on niistä tehokkain. Glykolihappo aktivoi voimakkaasti ihon uusiutumista. AHA-hapot ovat ihanteellisia ikääntyvän ihon hoidossa sekä tehoavat kuureina käytettynä syvemmällä ihossa oleviin pigmentaatioihin (maksaläiskät). Ne sopivat yleensä kaikille ihotyypeille, mutta jos olet herkkäihoinen, keskustele ekokosmetologisi kanssa tai valitse PHA- tai entsyymikuorinta. AHA-happoa löydät Ekopharman Tyrni-kuorinnasta.

PHA-hapot eli polyhydroksihapot ovat kaikista hellävaraisimpia ja soveltuvat erittäin herkälle iholle. Voit käyttää PHA-kuorintaa ihollesi, vaikka se yleensä reagoisi happoihin punoituksella ja ärsyyntymisellä. PHA-hapoilla on AHA -happoja suurempi molekyylikoko, eivätkä kuori ihon pintaa niin voimakkaasti. Näitä happoja käytetäänkin usein kuuriluontoisesti, koska ne kirkastavat ja aktivoivat ihoa. Varsinkin ikääntyvä iho hyötyy PHA-happojen antioksidanttisista ominaisuuksista, jotka estävät ihon kollageenin hajoamista. Unna Nordicin Viola on erinomainen PHA-happokuorinta.

Naamio

Kasvonaamio on tärkeä ja tehokas osa ihonhoitoa. Naamiot ovat arkirutiinin lisänä tehtäviä hemmottelevia tehohoitoja ihollesi. Yleisimmin kasvonaamiot ovat voidemaisia. Ne ovat mitä tehokkain tapa tuoda ihollesi syväkosteutusta, ravinteita, tasaisempaa ihon sävyä ja pehmeyttä.

Luonnonkosmetiikan voidemaiset kosteuttavat, rauhoittavat ja ravitsevat naamiot sopivat yleensä kaikki käytettäväksi "yönaamioina". Yövoiteen korvaaminen naamiolla hoitaa kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Se on nopeaa ja helppoa koska et tarvitse erikseen 20 minuuttia naamion vaikutusaikaa. Käytä naamiota puhdistuksen ja kasvoveden jälkeen, yövoiteen tapaan. Naamiota ei ole tarkoitus levittää paksua kerrosta ennen nukkumaan menoa, vaan sopiva yövoiteen määrä kasvoille sekä kaulalle on puolikas teelusikallinen. Naamio saa vaikuttaa iholla koko yön ajan. Aamulla puhdista kasvot ja voit tehdä normaalit ihonhoitorutiinit ennen meikin levittämistä.

Kun ihoa halutaan syväpuhdistaa, kirkastaa tai poistaa esimerkiksi epäpuhtauksia, valitaan savea, hiiltä tai turvetta sisältäviä puhdistavia naamioita.

Puhdistavat, kuorivat ja kirkastavat naamiot suositellaan käytettäväksi nopeammalla tahdilla. Levitä naamio puhdistetulle ja kuivatulle iholle ja anna vaikuttaa ohjeen mukaisesti. Huuhtele vaikutusajan jälkeen runsaalla vedellä. Puhdistavan naamion jälkeen iho on vastaanottavainen ja kaipaa myös kosteutta. Panosta ihonhoitorutiiniin ja ravitseviin tuotteisiin kuten hoitoveteen ja täyteläisiin voiteisiin.

Kuiva iho kuriin

Unna Nordic Lauha Nurturing Sleeping Mask on kasvonaamio pintakuivalle iholle erityisesti yökäyttöön. Lauha on ihanteellinen rauhoittamaan ja kosteuttamaan esimerkiksi herkkää ja ärtynyttä ihoa. Tämä täyteläinen unelma on juuri talvi-ihonhoitoon täydellinen. Kaikille ihotyypille sopivassa naamiossa kaurauute ja -öljy rauhoittavat ja ravitsevat ihoa sekä ratamouute vähentää ihoärsytystä. Lauhassa on myös ihon omaa mikrobiomia vahvistavia prebiootteja. Sheavoi ravitsee ja tekee tuotteesta täyteläisen tuntuisen. Lauhassa on pehmeä kauran, männyn ja piparmintun tuoksu.

Tehokkuutta ja ravinteita kaipaavalle suosittelemme myös yökäyttöön suunniteltua Unna Nordic Hertta Antioxidant Sleeping Maskia. Uudistunut Hertta on arjenluksusta, joka kosteuttaa ja elvyttää ihoasi välittömästi. Jo Hertan levitys on taivaallinen kokemus sen tuoksumaailman ansiosta. Ylellinen nerolin tuoksu on aromaterapeuttisesti rauhoittava ja hurmaa käyttäjänsä takuuvarmasti. Kuivuudesta kärsivälle iholle Hertta on nappivalinta.

Apua rasvoittuvuuteen turpeesta ja hiilestä

Syväpuhdistusta ja kirkkaampaa hipiää tarjoaa Unna Nordic Paju -turve-hiili-bambukuorinta. Tämä monikäyttöinen tehotuote taipuu moneen. Pajua voi käyttää sen perinteisen kuorinnan tapaan levityksen jälkeen pyörittelemällä sen kauttaaltaan. Näin saat parhaan mekaanisen vaikutuksen ihollesi. Huom! Jos kärsit punakkuudesta ihollasi, joka johtuu couperosasta tai ruusufinnistä, jätä nämä alueet kitkaamatta. Anna naamion vain vaikuttaa ihollasi. Syväpuhdistavan vaikutuksen Paju tarjoaa, kun levität sen puhtaalle iholle ja annat vaikuttaa 15-20 min. Sen sisältämä suomalainen turve aktivoi pintaverenkiertoa ja nostaa epäpuhtauksia ihon pintaan sekä hillitsee tulehdusta. Hiilijauhe imee epäpuhtauksia ihosta sekä bambujauhe vie iholta pois kuolleen ihosolukon kuorimalla hellästi. Antioksidanttiset viinirypäleen siemenöljy ja ruusunmarjaöljy ravitsevat ihoa sekä estävät turvetta kuivumasta iholle. Pajulla saat ihollesi ihanan pehmeän pinnan. Valitse tämä tehotuotteeksi, kun haluat hillitä rasvoittumisen vaikutuksia iholla. Suosittelemme epäpuhtaalle tai kirkastusta kaipaavalle iholle alkuun tehokuurina 1-2 kertaa viikossa parin viikon ajan ja jatkossa 2-4 kertaa kk.

Kuorinnan ja naamion käyttö

Kasvojen kuorintaa ja naamioita voi tehdä iholle noin kerran viikossa. Kun valmistaudut hemmotteluhetkeen, puhdista kasvoiltasi lika ja meikki esimerkiksi puhdistusmaidolla. Jos kuorintasi on entsymaattinen tai happokuorinta, tee se kuivalle iholle. Kun taas kuorinnassasi on rakeita, se tulee levittää kostealle iholle. Herkemmän tai ohuemman ihon kuorintaa voi harventaa noin yhteen tai kahteen kertaan kuukaudessa. Sama pätee myös nuoreen ihoon, jota ei tarvitse kuoria niin usein. Kuorinnoilla saattaa olla vaikutusaikoja, erityisesti entsymaattisilla ja happokuorinnoilla. Varmista aina pakkauksesta valmistajan ohje.

Naamiota voi käyttää useammin kuin kuorintaa. Kun teet kuorinnan ennen naamiota, saat siitä parhaat vaikutukset irti. Kuollut ihosolukko voi estää vaikuttavien aineiden imeytymistä ja kuorinta auttaa tähän. Naamio levitetään puhtaalle iholle. Voit käyttää hoitovettä yhden kerroksen alle parantamaan imeytymistä. Levitä naamioita puolikas teelusikallinen ihollesi ja anna vaikuttaa ohjeiden mukaisesti. Silloin kun naamiosi on kosteuttava tai ravitseva, voit antaa sen olla ihollasi pidempäänkin. Kaikki yönaamiot sopivat myös päivällä käytettäväksi. Jos naamiossasi on syväpuhdistavia ominaisuuksia noin 10 minuuttia riittää, ellei toisin mainita. Huuhtele lopuksi naamio pois kasvoiltasi runsaalla vedellä ja viimeistele ihonhoitorutiini hoitovedellä, seerumilla ja joko kasvovoiteella tai -öljyllä.

Muista! Kaikki tämän valmennuksen käyneet saavat etuna -15 % alennusta kertaostoksesta! Alennus koskee kaikkia normaalihintaisia Marlena Shopin tuotteita eikä tuotteiden määrää ole rajoitettu! Alennuskoodi: valmennus15

Unna-nordic---paju-04
Aktiivihiili yhdistettynä turpeeseen on suomalaista innovaatiota parhaimmillaan. Raikasta kasvonaamio kuorii pinnalta kuollutta solukkoa ja syväpuhdistaa huokoset kuivattamatta ihoa. Unna Nordicin Paju on hyvä valinta monitoimituotteista tykkääville!

Ihonhoidon verkkokurssi

Rutiini 1. Puhdistus


Rutiini 2. Kosteutus


Rutiini 3. Voitelu