2.1 Kosteutuksen teoriaa

2.1 Kosteutuksen teoriaa

Avainsanat
PINTAKUIVUUS KOSTEUTUS HOITOVESI KOSTEUDEN KERROSTUS
Ekomarlena-0724

Ihonhoidon kulmakivi on kosteutus

Kuten kroppakin, iho tarvitsee rasvaa sekä kosteutta. Sama pätee ihoomme. Kun kosteuden ja rasvan määrä ihollamme on tasapainossa, iho pysyy kimmoisana, sileämpänä eikä tukkeudu. Työssämme näemme päivittäin iho-ongelmia jotka johtuvat nimenomaan pinnan kuivuudesta. Suomessa asuvilla tyypillinen ihon laatu on pintakuiva. Tämä johtuu siitä, että ilmankosteus on ympäri vuoden matala ja vaikuttaa suoraan ihoomme. Kun menemme ulkomaille, voimme huomata ihon kunnon paranemisen juuri tästä syystä. Ilmastoon emme voi vaikuttaa, mutta ihonhoitotapoihimme voimme.

Iho on suurin elimemme ja se pyrkii tasapainoon. Kun pinnan kosteuspitoisuus on matala, se aktivoi ihoa tuottamaan rasvaa. Kuiva ihon pinta ei taas päästä kunnolla mitään ulos eikä sisään, jolloin se tukkeutuu. Tästä syystä, on erittäin tärkeää huolehtia riittävästä kosteutuksesta ja se taas huolehtii ihon pinnan hengittävyydestä. Näin ihomme voi toimia tasapainossa.

Rakkaalla lapsella on monta nimeä

Käytämme valmennuksessa 2. vaiheen tuotteesta nimeä hoitovesi. Saatat tuntea saman tuotteen nimellä kasvovesi. Sanaa hoitovesi käytetäänkin hoitavasta kasvovedestä. Hoitovesi kuvastaa vaikutusta. Monissa tuotteissa ei nimittäin ole vettä laisinkaan, vaan ne on korvattu toisella, syväkosteuttavalla raaka-aineella kuten koivunmahlalla tai erilaisilla marjauutteilla.

Kasvovettä on saatettu ennen käyttää poistamaan puhdistustuotteen ja meikin rippeet iholta. Kuitenkin, kun teet puhdistusvaiheen huolella, sinun ei tarvitse enää käyttää kasvovettä tähän tarkoitukseen. Jos et saa ihoasi puhtaaksi puhdistustuotteella, vaihda tuotetta. Säästät aikaa, vaivaa ja rahaa, kun panostat hyviin tuotteisiin, jotka tekevät sen mitä pitää. Kasvo- ja hoitovesi ovat tärkeäitä ihon ph:ta tasapainottavia tuotteita, jotka valmistavat ihoasi hoitotuotteille.

Ihon janon sammuttaja.

Puhtaan ihon kosteutus toteutuu parhaiten hyvällä kasvovedellä. Kun iho on pintakuiva, jota esiintyy kaikilla ihotyypeillä, ja ns. janoinen, täytetään kosteuden kaipuu hoitavalla nestemäisellä tuotteella.

Ihon kaivatessa paljon kosteutta on tärkeää levittää ensin yksi kerros ja toistaa se uudestaan. Ensimmäinen kosteuden kerros toimii myös kuljettimena ihon syvempiin kerroksiin. Kostealle iholle voide imeytyy paremmin ja tämän vuoksi vähintään kaksi kerrosta hoitovettä on erinomainen tapa saada iho kosteutetuksi ja hyvinvoivaksi.

Tämä vaihe ihonhoidossa mullistaa ihosi kunnon. Olemme nähneet hoitotyössä lukemattomia kertoja, miten ihon toiminta paranee, tukkeutuminen loppuu ja heleys palautuu.

Seuraavassa osiossa opit, miten hoitovettä käytetään.

Ekomarlena-0737
Seuraava (2.2 Miten kosteutetaan )

Ihonhoidon verkkokurssi

Rutiini 1. Puhdistus


Rutiini 2. Kosteutus


Rutiini 3. Voitelu