1.3 Kokeile kotona

Ekomarlena-0688

Ihon kunnon mukainen hoitaminen

Puhdistustuotteen valinnassa on tärkeää huomioida mitä puhdistat iholta ja millainen ihosi kunto on.

Pintakuivuus

Pintakuiva iho tarvitsee pehmentävää ja hoitavaa puhdistustuotetta. Silloin, kun ihoasi yleensä kiristää puhdistuksen jälkeen on ihosi pintakuiva. Voit huomata sen myös iholla olevista pienistä juonteista sekä pinnan epätasaisuudesta. Kun käytät meikkiä tai aurinkotuotetta, valitse puhdistustuotteeksi Unnan Usva -puhdistusöljy. Tämä täyteläinen ja hurjan riittoisa öljy poistaa meikin tehokkaasti, mutta iholle hellästi. Voit käyttää samaa tuotetta myös silmänympärysihollesi. Ylelliset kasviöljyt suojaavat, ravitsevat ja hoitavat ihoa.

Unna Nordicin Vilja on oiva valinta, kun valitset mieluummin puhdistustuotteeksesi maidon. Pehmeä ja ylellinen puhdistusmaito pehmittää ja hoitaa ihonpintaa sekä tekee puhdistushetkestä hemmottelevan. Vilja irrottaa meikin hellävaraisesti ja ravitsee sekä suojaa ihon omaa mikrobiomia.

Herkistyminen

Herkän ihon hoidossa puhdistuksella on suuri merkitys. Rauhaton iho kärsii voimakkaasta pesemisestä kaikista eniten, koska sen oma suoja on jo valmiiksi hyvin matala. Helli ja pehmitä herkistynyttä ihoa BTB13:n rauhoittavalla puhdistusmaidolla. Puhdistusmaidon manteliöljy ja sheavoi hoitaa herkkää ihoa ja hyaluronihappo kosteuttaa.

Rasvoittuminen

Kuten kerroimme Puhdistus-osion ensimmäisessä osassa, ei rasvoittuvaakaan ihoa kannata kuivattaa. Puhdistusvaahto on erinomainen rasvoittuvan ihon valinta niin ihon, kuin meikinkin puhdistukseen. Hellä, mutta tehokas BTB13-puhdistusvaahto toimii myös seka- ja rasvoittuvalla iholla, sen syväpuhdistavien ominaisuuksien vuoksi.

Nuorelle ja sekaiholle, jolla ei juurikaan ole meikkiä, toimii Ekopharman  Vadelma -puhdistusvaahto, joka löytyy tästä ihanast paketista. Se syväpuhdistaa ihoa hellästi. Muista myös tämä, jos etsit helppoa suihkupuhdistustuotetta!

Akneiholle tai paksummalle iholaadulle suosittelemme käytettäväksi EKOPHARMA Karpalo CLEAR Puhdistusgeeli. Kuitenkin myös tälle iholle sopii yllä mainittu hellempi BTB13-puhdistusvaahto, joka pehmittää epäpuhtauksia hellävaraisesti.

Sameus ja ikääntyminen

Samea iho hyötyy pehmeästä ravinteikkaasta puhdistustuotteesta. Kun annat puhdistusrituaalillesi vaikka puoli minuuttia enemmän hierontaan, saat elvytettyä samalla ihosi toimintoja selkeästi. BTB13 Pro-Age puhdistusmaito on ylellinen ihon heleyttäjä, jolla irtoaa meikki ja muu lika helposti. Pro-Age -puhdistusmaito huuhtoutuu veden kanssa ja tuoksuu raikkaalle. Unna Nordicin Vilja -puhdistusmaito on mieto tuoksuinen ja hyvin ravitseva puhdistusmaito. Kun haluat palauttaa ihollesi nuorekasta hehkua ja kimmoisuutta, unohda saippuapesu ja panosta puhdistusmaitoon. Puhdistustuote on ihonhoidon ensimmäinen tuote, jota ei kannata ohittaa pikakelaten.

Tehtävä 1: Tee kolmena perättäisenä iltana perusteellisempi puhdistus kasvoillesi

Käytä ihon puhdistamiseen joko öljyä tai maitoa. Hiero tuotetta yhden minuutin ajan kuivalle iholle. Huuhtele. Huomaatko eron?

Unna-nordic---vilja-01
Unnan Vilja -puhdistusmaito on miedon tuoksuinen ja pehmeä, kaurauutetta sisältävä arjen ylellisyys. Suomalaiset raaka-aineet ovat tarkoin valittuja pohjoismaalaisen ihon tarpeisiin.

Ihonhoidon verkkokurssi

Rutiini 1. Puhdistus


Rutiini 2. Kosteutus


Rutiini 3. Voitelu