2.2 Miten kosteutetaan

2.2 Kosteutuksen käytäntö

Avainsanat

Video ja ohjeet kuinka onnistut

Kasvovettä ja hoitovettä voi levittää monella tapaa. Vanulla, suihkuttamalla suoraan iholle tai käsien kautta. Ammattilaisina suosittelemme aina kuitenkin kerrostamaan tuotteen käsin.

Käsien kautta levitystapa on ekologinen. Et tarvitse mitään toteuttaaksesi sen. Olemme tottuneet kasvoveden kanssa käyttämään vanulappuja. Ne imevät itseensä ihan turhaan tuotettasi ja tuottavat ylimääräistä roskaa. Käsien lämpö edesauttaa hoitotuotteen imeytymistä ja kosketus rentouttaa kasvojen ihoa. Jos haluat käyttää vanulappuja, suosittelemme hankimaan puuvillaisen kestovanulapun.

Määrä

Sopivasti tuotetta geelimäisessä tai voidemaisessa hoitovedessä noin 10 sentin kolikon kokoinen määrä. Spray -tuotteessa kaksi-kolme suihkausta. Kun suihkautat hoitoveden käsien kautta, tuotteesi kestää kauemmin. Suihkimalla sitä saattaa helposti mennä muuallekin kuin iholle. Kerrosta vähintään kaksi kertaa ja huolehdit ihon riittävästä kosteuden saannista.

Kerrostaminen

Kerrostaminen tarkoittaa, että tuotteen levitys toistetaan ja välissä pidetään pieni tauko. Tämän tarkoitus on sammuttaa ihon jano, imeyttää kosteutta syvemmälle sekä täyteläistää ihoa.

Kuvittele ruukkukasvisi, joka on hieman kuivahtanut. Jos kaadat sille kerralla ison määrän vettä, kaikki valuu pitkin pintaa, eikä imeydy multaan. Kun taas annat saman määrän vettä pienissä osissa, huomaat miten pinta ottaa paremmin ja paremmin kosteutta vastaan.

Kerrosta, kunnes iho tuntuu kosteutetulta eikä siis kiristä enää.

Katso alla olevalta videolta, kuinka geelimäisen hoitoveden levitys tapahtuu. Kasvovetesi voi olla nestemäinen, voidemainen tai spray ja voit levittää sen samalla lailla. Videolla Satu kerrostaa kasvoilleen kaksi kerrosta Unna Norcin Varpu -hoitovettä.

Kosteuttaminen on tärkeä vaihe ihonhoitorutiiniissa. Hellit ihoasi ja sammutat sen janon antamalla syvävaikutteista kosteutusta. Ei enää kiristävää tunnetta ja lopputuloksena hehkuva, kaunis iho.
Seuraava (2.3 Kokeile kotona)

Ihonhoidon verkkokurssi

Rutiini 1. Puhdistus


Rutiini 2. Kosteutus


Rutiini 3. Voitelu